2018 SONBAHARA ÖZEL DEKORASYON FİKİRLERİ

1- DOKU VE DESENLER

Yaz aylarında daha ince ve hafif kumaşlar kullanılırken sonbahar ve kış aylarında daha kalın ve ağır kumaşlar ev dekorasyonunda tercih ediliyor. Kadife, pamuklu ve yünlü kumaşlarla yastıklarınızın kılıflarını değiştirerek işe başlayabilirsiniz. Bu seçimler sizi daha sıcak tutmaya yardımcı olacaktır.Sonbahar aylarına evinizi hazırlarken kullandığınız kumaşların ve parçaların desenleri çok önemli. Sezonun modası olan kare kare desenlerle evinizi sonbahara hazırlayabilirsiniz.

2- AKSESUARLAR

Evinizi mum, kozalak veya kurumuş yapraklarla süsleyebilirsiniz. Bununla birlikte hasır aksesuarlar da bu yılın trendleri arasında yer alacak.

3- RENKLER

Evinizin dekorasyonunu sonbahar aylarına hazırlarken kullandığınız renkler turuncu, kahve tonları veya kırmızı olabilir. Evinizin koltuklarına uygun seçebilirsiniz.

4-BAHÇE VE VERANDA DÜZENLEMELERİ

Bahçesi, verandası ve hatta küçük de olsa bir balkonu olanların, mevsim geçişlerini çok daha iyi yaşayabilecekleri güzel mekanlar yaratabildiğini belirten Tamer ve Hatipoğlu, şu önerilerde bulunuyor: “Verandalar ve kış bahçeleri ısıtma imkanı da varsa, sonbaharda güneş yüzünü gösterdiğinde bir fincan kahvenin tadına doyulmadığı mekanlara dönüşür. Bu tip mekanlarda jüt halılar sonbahar dekorasyonunda baş rolü oynar. Bu mekanlara yerleştirebileceğiniz minik ev seraları, sizi doğaya bağlı tutar ve ortama daha sıcak bir atmosfer katar. Ayrıca güneşten uzak bir köşeye yerleştireceğiniz kışlık domates salçası ve reçel kavanozlarını koyabileceğiniz bir tel dolap da mekana keyifli bir görüntü verir.“

5. Yemek masaları ve duvar süslemeleri

Yemek masalarında da sonbahar renklerini kullanmanın dekorasyon açısından doğru bir yaklaşım olduğunu belirten Tamer ve Hatipoğlu, “Sonbaharın kiremit, kahverengi, yağ yeşili gibi renklerindeki amerikan servisleri, üzerine kuru yapraklar ve kozalaklar arasına yerleştirilmiş mumlar, kırmızı ve sarı elmalarla hazırlayacağınız bir meyve tabağı ile kombinlediğinizde ortaya hoş bir sonbahar dekoru çıkacaktır. Ayrıca rafya, saman kağıtları, mısır koçanları, kuru dallar, kızarmış yaprak ve kozalaklarla hazırlanan duvar süsleri de evinizde çok şık bir hava katar. Şömineniz varsa burası da süslemeler için çok keyifli bir zemin oluşturabilir“ bilgisini veriyor.

 

share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Still hungry? Here’s more